Kuvaus

Muinaisten kansojen taistoihin pohjautuva Warlords: Crystals of Power-kolikkopeli lupailee tasokasta pelielämystä jo introanimaatiollaan. Kyseessä on kasinoalan maineikkaimpiin kuuluvan pelikehittäjän, NetEntin, uusimpia työnäytteitä, jossa voitoista pääsee jännittämään viidellä kelalla, kolmella rivillä ja yhteensä 30 erilaisella voittorivillä. Warlords: Crystals of Power tarjoaa pelaajille muutakin kuin pelkästään visuaalisesti korkeatasoista pelielämystä, sillä pelin Jackpot saattaa parhaimmillaan kohota jopa 1000000 euroon.

Warlords: Crystals of Power luottaa pelinkulussaan perinteiseen slot-tyyliin, eli voitot tulevat keloille pysähtyvistä samojen symbolien yhdistelmistä. Toki mukana on myös voittomahdollisuuksia lisääviä bonuksia, kuten perinteiset ilmaiskierroksia laukovat Scatterit sekä muita symboleita korvaavat Wild-merkit. Yleensä on makuasia, kuinka paljon erilaisia lisäominaisuuksia kolikkopeleihin haluaa. Jotkut pelaajat etsivät simppeleitä, jopa perinteisiä hedelmäpelejä muistuttavia slotteja, joista on riisuttu kaikki turha peruspelaamista sekoittava toiminta, kun taas toiset haluavat peliin vaihtelua monipuolisemmin toimivista symboleista ja bonuspeleistä.

Warlords on Scattereidensa ja Wildiensa osalta hieman monimutkaisempi peli, joka saattaa aiheuttaa sekavuuden tunnetta erityisesti aloittelijoille. Tätä monimutkaisuutta ei kuitenkaan kannata turhaan säikähtää, sillä peli etenee omalla tahdillaan panosten asettamisen jälkeen.

Pelin symbolit

Löydät pelin keloilta monenlaisia muinaiseen seikkailutaruun liittyviä symboleita, kuten villisikoja, panttereita ja susia. Myös tarinan sankareilla on omat symbolinsa, ja pääsetkin ihailemaan upeasti kuvitettuja punaiseen vaatteeseen sonnustautunutta samuraita, vihreässä mekossa esiintyvää papitarta sekä sinisistä väreistä erottuvaa harmaapartaista barbaarien johtajaa. Nämä sotapäälliköt ovat kaikkein arvokkaimpia keloilla nähtävistä symboleista. Esimerkiksi punainen samurai harmaan koiransa kanssa voi tuoda viidellä samalla symbolillaan 300 euroa, kun taas vihreä papitar ja sininen barbaari tuovat 200 ja 150 euron arvoiset voitot.

Monipuoliset Wildit ja Scatterit

Muut symbolit paitsi Scatterin korvaavana Wildinä toimii kolmen erivärisen kristallin muodostama kultainen ornamentti. Kyseinen symboli on pelin nimikkosymboli, joka voi satunnaisesti toimia päällekkäisenä (Random Overlay Wild), eli se voi näin laajeta mihin tahansa kohtaa keloja, jolloin sen teho paranee entisestään. Tämä satunnainen päällekkäisyystoiminto voi näkyä kolmella tavalla, joko lekan, miekan tai tikkojen laukaisemina. Siis näinkin pelin tarinan kolme sotajoukkoa ovat edustettuina myös Wildin toiminnassa ja Wildin toiminta on monimutkaisempaa kuin muissa tyypillisimmissä kolikkopeleissä. Nämä erilaiset Wildit laajenevat keloille eri tavoin, sininen leka moukaroi keloille neljä Wildia, kun taas vihreä papitar ampuu nuolellaan 2-5 Wildia ja punaisen samurain miekka taas tuo keloille 2-5 Wildia ensimmäiselle ja neljännelle kelalle. Muita symboleja korvaavan ominaisuuden lisäksi Wild voi tuoda myös itsessään voittoja. Esimerkiksi pelaaja ansaitsee 300 kolikkoa, jos Wild ilmestyy voittolinjalle viitenä kappaleena.

Myös Scatterit toimivat tässä pelissä normaalia monipuolisemmin. Löydätkin keloilta jopa kolme eriväristä Scatteria, sinisen lekalla merkityn, vihreän jousipyssyllä merkityn sekä punaisen miekoilla merkityn. Scatterit edustavat kolmen eri sotapäällikön lippuja. Sininen Scatter edustaa siis barbaareita, vihreä papittaren joukkoja ja punainen samuraita. Nämä kaikki Scatterit voivat tuoda pelaajalle ilmaiskierroksia, voittojen moninkertaistamisia sekä päällekkäisiä Wildeja. Lisäksi, jos onnistut esimerkiksi saamaan sinisen Barbaari-Scatterin tuomia ilmaiskierroksia, sama barbaariteema toistuu myös ilmaiskierroksissa. Ansaitset uusia ilmaiskierroksia, jos onnistut saamaan kaksi Scatteria tai useamman Scatterin keloille.

Scattereiden erikoisuutena on myös niiden keskinäinen taistelu. Jos keloille ilmestyy eri värisiä Scattereita, alkaa sota, jossa hävinnyt Scatter muuttuu voittajan väriseksi. Tämä tapahtuu esimerkiksi, jos kaikki kolme eri väristä Scatteria ilmestyy keloille. Nämä kolme erilaista Scatteria tuovat eri määrän ilmaiskierroksia. Esimerkiksi ansaitset vähintään yhdeksän sinistä barbaarien ilmaiskierrosta, jos onnistut saamaan keloille sinisiä Scattereita. Ilmaiskierroksen aikana pääset samalla tutustumaan Barbaarien valtakunnan symboleihin. Myös ilmaiskierrosten aikana on mahdollista ansaita uusia ilmaiskierroksia, ja niitä voi Barbaarien ilmaiskierroksilla saada jopa kolme. Vihreän papittaren Scattereista voit taas ansaita vähintään seitsemän ilmaiskierrosta, ja näiden aikana voittosi voidaan moninkertaistaa, jos onnistut saamaan näitä vihreitä Scattereita myös ilmaiskierrosten aikana. Punaiset samuraiden ilmaiskierrokset taas saavutetaan viidellä punaisella Scatterilla. Tällöin Scatterit muuttuvat kasautuviksi, joka taas näin vahvistaa olennaisesti voittomahdollisuuksia.

Kuinka pelaaminen tapahtuu

Kuten edellisen kappaleen esittely osoittaa, Warlords: Crystals of Power ei ole kaikkein simppeleimpiä kolikkopelejä. Pelaaminen on kuitenkin helppoa, sillä sloteissa ei käytännössä erityisillä strategioilla tai pelitaktiikoilla ole mitään merkitystä. Ainoa mitä pelaajan tulee tehdä, on miettiä sopivan kokoinen panos ja laittaa kelat pyörimään. Pääset asettamaan panoksesi kelojen alla olevasta hallintapaneelista. Peliä pääsee pelaamaan alimmillaan 0,01 kolikon kokoisella panoksella ja maksimipanos tässä pelissä taas on 1 kolikkoa. Pääset tekemään tämän valinnan kohdassa “Coin Value +/-“. Panosten valinnan ohessa voit valita minimikolikkomäärän voittolinjoja kohden, joka voi olla jokin luku yhdestä kymmeneen. Jos haluat pelata suoraan maksimipanoksilla, panosten asettamista helpottaa “Max Bet”-toiminto. Jos taas haluat päästä helpommalla kelojen pyörittämisessä, valitse tällöin “Autoplay”-painike, jonka avulla kierrokset kulkevat automaattisesti eteenpäin määrätyn määrän.

Pääset pelaamaan Warlords: Crystals of Power-kolikkopeliä suoraan selaimelta tietokoneellasi tai mobiilisti tabletilla tai älypuhelimella. Mitään erityisiä ohjelmistoasennuksia ei tarvita.

Voittomahdollisuudet

Warlords: Crystals of Power on kiistatta yksi netin korkeimpia päävoittoja lupailevia kolikkopelejä, sillä korkein mahdollinen voitto voi tässä pelissä olla jopa miljoona euroa. Myös pelin palautusprosentti, 96,8, on parhaimpia slottien sarjassa. Siksi tätä peliä kannattaa todellakin pelata myös muun kuin pelkästään kauniisti toteutettujen grafiikoiden vuoksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on tietyin todennäköisyyksin toimiva online-peli, eli kaikki voitot ovat ennen kaikkea kiinni tuurista.

Arvio luovasta toteutuksesta

Warlords: Crystals of Power on epäilemättä yksi kauneimmista tällä hetkellä netistä löytyvistä kolikkopeleistä. Jo peliä edeltävä introanimaatio lupaa paljon. Muinaisista sankaritarinoista haetut sisällöt toistuvat hienosti visuaalisessa kerronnasta ja antavat vaikutelman laadukkaasta pelitoteutuksesta.

Pelin teema on valittu huolella ja se toistuu myös pelin erikoismerkkien toiminnoissa. Wild ja Scatter edustavat tarinan kolmen sotajoukon toimintaa, mikä on toisaalta hienoa, sillä näin pelin graafinen teema ei tunnu liian päälleliimatulta, mitä se turhan usein saattaa olla monissa muissa kolikkopeleissä. Toisaalta monimutkaiset erikoistoiminnot saattavat tuntua helposti turhan sekavilta.

Tasokas ja luova toteutus näkyy Warlords: Crystals of Power kolikkopelissä silmiä hivelevän grafiikan lisäksi myös monipuolisesti toteutetuissa animaatioefekteissä sekä laadukkaana taustamusiikkina. Tunnelma pelissä on kaikessa hohdokkuudessaan niin voimallinen, että välillä tuntuu, kuin olisi itse mukana jossakin taistelussa kaukana menneisyydessä. Kelojen taustalla näkyy harmonisin värein kuvitettu taistelutanner, jossa tarinan kolme sotajoukkoa mittelöivät voitosta. Kaiken taustalla soi keskiaikainen kelttiläishenkinen musiikki, ja tunnelmaa tehostavat aidonoloiset sodan äänet.

Tänä päivänä kolikkopelien on erittäin vaikeaa erottua loputtoman tarjonnan seasta, mutta Warlords: Crystals of Power onnistuu tässä täydellisesti. Se kestää pelaamisen kulumatta ja puuduttamatta useitakin pelikertoja.

Yhteenveto

Warlords on tällä hetkellä netin upeimpia kolikkopelitoteutuksia, jossa pääset ihailemaan taidokkaasti tehtyjä grafiikoita animaatiotehosteineen. Rahapeleissä kaikkein tärkeintä ovat kuitenkin hyvät voittomahdollisuudet, ja tässä pelissä tämäkin puoli on kunnossa.

Jos etsit helppoa peliviihdettä suhteellisen hyvillä voittomahdollisuuksilla, kannattaakin kokeilla tätä muinaisista sankaritarustoista ideansa ammentavaa kolikkopeliä. Ei kannata liiaksi säikähtää monimutkaisemmin toimivia erikoissymboleita vaan heittäytyä rohkeasti pelin kiivastahtiseen sykkeeseen. Suosittelemme kuitenkin sinua pitämään huolen siitä, että pelaat aina pelibudjettisi sallimissa rajoissa. Antoisia pelihetkiä!